Litten Samuelsen og Bo Elmbæk

Litten Samuelsen og Bo Elmbæk udstillede akvareller i oktober og november 2015.

Litten Samuelsen:

Kunstværk

Jeg har malet akvarel siden 2007, hvor jeg tilmeldtemig et kursus i FOF-regi hos akvarelmaler og illustrator Birgitta Glode.

Dette kursus blev igangsættende for min lyst til og interesse for at udtrykke mig kreativt gennem arbejdet med akvarel.

Jeg er betaget af akvarellens lys og gennemsigtighed.Jeg finder især mine inspirationskilder i naturen, som jeg opfatter med alle sanser.

Jeg elsker at sidde udendørs og male på min taburet og føle naturen omkring mig, mens jeg prøver at skildre stemningen på mit papir.Jeg har rejst en del i Norge og Sverige, hvor jeg især har malet skærgårdsbilleder.

 

 

Bo Elmbæk:

Kunstværk

Jeg startede med og gå til tegning i AOF Tårnby, tilbage i 1980 érne. Ud over tegneriet er jeg fra omkring starten af 1990 érne mere og mere gået over til også at male akvarel.

Motiverne til mine akvareller har jeg gennem tiden primært hentet fra familiens mange ferierejser og vandreture, såvel i Danmark sin i udlandet. F.eks på Sicilien og Færøerne. Jeg understøtter gerne motiverne med mine egne fotos fra de pågældende steder.

Inden for de seneste 4-5 år føler jeg, at der er kommet mere lys og luft i mine akvareller og samtidig en mere løs streg i landskabsakvarellerne. Det har jeg forsøgt at vise ved at have udvalgt både ældre og nyere akvareller til denne udstilling.

Den mere luftige malemåde kan jeg selv godt lide, og den vil jeg derfor arbejde videre med i mine kommende akvareller.